Persijski i orijentalni Bidjar (2) - Svijet Tepiha
Bidjar

U ovom odjeljku možete naći originalne Herati i Bidjar tepihe iz Irana i Indije. Izvorni Bidjar tepisi se tkaju u iranskom gradu Bidjar kao i u okolnim selima koji su deo provincije Kirmanshah. Tepisi iz Bidjara danas su najomiljeniji na svijetu. Jako čvorovanje kao i činjenica da se ovaj tepih djelimično tka od mokre vune čine ga nevjerovatno g...

U ovom odjeljku možete naći originalne Herati i Bidjar tepihe iz Irana i Indije. Izvorni Bidjar tepisi se tkaju u iranskom gradu Bidjar kao i u okolnim selima koji su deo provincije Kirmanshah. Tepisi iz Bidjara danas su najomiljeniji na svijetu. Jako čvorovanje kao i činjenica da se ovaj tepih djelimično tka od mokre vune čine ga nevjerovatno gustim i izrazito otpornim. Bidjar tepihe tkaju isključivo muškarci. Obod i šare su od pamuka a ostatak tepiha čini skupocena kurdksa planinska vuna. 

Indijski Bidjar tepisi prave se u različitim kvalitetima u indisjkim manufakturama, naravno ručno. Indijski Bidjar tepisi su znatno povoljnija varijanta. Slike kojima su predstavljene kategorije samo su primeri različitog dizajna.

More

BidjarUkupno 56 produkta

po stranici
Prikazuje 31 - 56 od 56 produkta
Prikazuje 31 - 56 od 56 produkta