Ekskluzivni tepisi - Svijet Tepiha
Ekskluzivni

U našoj riznici možete naći veoma posebne, vrijedne i rijetke a ponekad i antičke tepihe koji će vas očarati. Apsolutno jedinstveni primjerci sa specifičnim šarama koje su brižno sastavljene samo za vas. Ovi tepisi su pravljeni u različitim tkačkim reonima. Za vas samo najbolje u našoj oazi tepiha. Poručite svoje blago od tepiha onlajn.

EkskluzivniUkupno 51 produkta

Subcategories

  • Tabriz 50/60/70 Raj

    Ovi tepisi se proizvode u manufakturama u gradu Tabriz na severozapadu Persije. Ovo je jedan izdržljivi čvrsti tepih sa kratkom grubom površinom. Postoji u dva poznata motiva, Mahi motiv (motiv ribe) i Naghseh motiv koga odlikuje mnoštvo različitih motiva. Još jedan od omiljenih motiva je motiv 4 godišnja doba koji prikazuje život persijskih seljaka u proljeće, ljeto, jesen i zimu. Tabriz tepisi su jedni od najpoznatijih persijskih tepiha i postoje u više različitih kategorija kvaliteta.   

  • Nain

    Ovi tepisi se prozvode u radionicama u gradu Nain, blizu Isfahana u centralnoj Persiji. Po pravilu su ovi tepisi svetlokrem ili duboko plave boje sa središnjim medaljonom. Veoma velika gustina čvorova i prvoklasni materijal čine ove tepihe veoma kvalitetnim. Ovi tepisi se prozvode u gotovo svim veličinama i jedni su od najljepših na svijetu. Veoma su cijenjeni kod kolekcionara. Postoje u tri stepena kvaliteta: kao 121 A, 91 A i posebno fini 61 A.

po stranici
Prikazuje 1 - 30 od 51 produkta
Prikazuje 1 - 30 od 51 produkta